Záliba Čechů v krabičkovém stravování rok od roku stoupá. Krabičky už nevolí jen ti, kdo chtějí zhubnout, ale roste počet lidí, kteří zkrátka chtějí jíst zdravě, pravidelně a především ušetřit čas za nakupování a vaření. Aby mohla společnost FitKitchen uspokojit všechny potřeby zákazníků, vsadila na nejmodernější technologie v potravinářském průmyslu. Ty jí umožňují odbavit celý proces od vaření až po rozvoz pod jednou střechou, díky čemuž mají vše pod kontrolou a mohou garantovat 100% kvalitu.

Českou společnost FitKitchen založili v roce 2017 dva kamarádi Yegor a Egor, kteří si od začátku byli vědomi toho, že pokud chtějí vyniknout nad konkurencí, musejí se zaměřit především na technologickou stránku firmy. „První myšlenku o implementaci aspektů food-techu do firmy, tedy propojování inovativních technologických postupů ve výrobě a distribuci jídla, jsme měli už v roce 2018. Moderní technologie ve FitKitchen využíváme také v managementu společnosti, zejména při řízení logistiky, kontrolování zásob a sestavování jídelníčků,” říká Yegor Lorenc, COO společnosti FitKitchen.

„Vyvinuli jsme vlastní IT úsek, který vymýšlí, jak co nejvíce zautomatizovat výrobní postupy a zvyšovat tak efektivitu jednotlivých činností. Podle poptávky například spočítá, kolik surovin potřebujeme mít na skladě, abychom mohli připravit požadované množství jídel. Další suroviny tak objednáváme až tehdy, kdy je opravdu potřebujeme na vaření. Jejich minimální doba skladování tak zajišťuje maximální čerstvost,” dodává Egor Remizov, CEO společnosti FitKitchen.

A jaký je tedy proces krabiček FitKitchen od přípravy až po rozvoz?

  1. Každý pokrm má svou technologickou kartu, která analyzuje a sestavuje jednotlivé suroviny tak, aby měl výsledek přesný poměr makroživin a splnil hodnotu tarifu.
  2. S těmito podrobnými “recepty” se pak kuchaři pustí do příprav a ani v této fázi nechybí profesionální kuchyňské stroje. Konvektomaty, hydraulické dávkovače pro přesné porce či šokery pro zachování živin v pokrmech a udržení jejich kvality po nejdelší možnou dobu.
  3. Zachovat čerstvost a chuť jim umožňuje také speciální balení. Z krabiček se odčerpá vzduch a použijí se gastronomické plyny, které vytvoří ochrannou atmosféru tak, aby byla zachována maximální kvalita. Součástí tohoto plně automatizovaného zatavovacího stroje jsou i laserové gravírovače na QR kódy, ze kterých si zákazník může kdykoliv načíst informace o daném pokrmu — přesný obsah živin, pokyny a rady k přípravě nebo také jednotlivé alergeny.
  4. Také rozvoz krabiček má FitKitchen zcela ve svých rukou. Moderní technologie jim umožňují lépe plánovat distribuci v závislosti na dopravě. A to tak, aby zákazníci byly v den rozvozu obslouženi co nejdříve a pokrmy dostali v nejvyšší možné kvalitě.

„Nejmodernější potravinářské stroje na přípravu pokrmů v kombinaci s naším interním systémem na řízení provozu v kuchyni nám umožňují fungovat rychle, ve velkém množství a přitom stále dodržovat top kvalitu, na které si zakládáme. Díky food-techu můžeme fungovat bez třetích stran a mít tak kompletní proces pod kontrolou,” říká Egor Remizov. O spokojenosti zákazníků svědčí i stále rostoucí poptávka po produktu, která vyrostla jen od začátku roku 2024 o 25 %.

O společnosti FitKitchen:

Společnost FitKitchen založili v roce 2017 dva kamarádi Egor a Yegor, kteří na trhu postrádali alternativy stravování. Zejména pro lidi, kteří chtějí zdravě, chutně a pravidelně jíst a nechtějí, nebo nemají čas, nakupovat a vařit. Díky krabičkové dietě se lze dostat do kondice, věnovat se péči o svoje zdraví a mít pod kontrolou výživu. Tento koncept spojuje přípravu jídel i doručování na vybrané místo.

FitKitchen si zakládá na chuti a vyváženosti svých pokrmů. Nabízí pestrou škálu jídel s možností různých dietních přístupů, která jsou připravována z čerstvých a kvalitních surovin. Při vaření navíc používají inovativní technologie a moderní kuchyňské stroje.

Napsat komentář